جستجو

مراحل رشد شنوایی کودک

آنچه در این مطلب میخوانید

برخی از نوزادان با مشکلات شنوایی به دنیا می آیند. سایر کودکان با شنوایی طبیعی به دنیا می آیند و با افزایش سن دچار مشکلات مراحل رشد شنوایی کودک می شوند. برای اینکه کودک سالمی داشته باشیم باید مراحل رشد کودک از جمله مراحل رشد شنوایی کودک را بشناسیم.

مراحل رشد شنوایی کودک

مهم است که بدانید با رشد کودک چه انتظاراتی داشته باشید، زیرا وجود مشکلات در مراحل رشد شنوایی کودک می تواند رشد مهارت های صدا، گفتار و زبان را به تاخیر بیندازد. به طور معمول، یک کودک ممکن است تمام موارد را در یک رده سنی انجام ندهد تا زمانی که به سن بالاتر در محدوده سنی برسد.

در ۶ ماهگی، حس شنوایی کودک در پیشبرد زبانی آن به طرز چشمگیری تاثیر گذار است.

در ۶ ماهگی مرحله دوم، غان و غون آغاز می شود. کودکان کم کم صدای خود را می شنوند و شنیدن گفتار اطرافیان را تجربه می کنند.

در صورتی که کودک در این سن شروع به تولید اصوات و هجا نکند احتمال آسیب شنوایی در کودک وجود دارد.

شنوایی نوزاد تا سه ماهگی

مراحل رشد شنوایی کودک از مرحله جنینی شروع می شود و از لحظه تولد تا ۳ ماهگی نوزادان یاد می گیرند هنگام صحبت کردن به شما نگاه کنند و وقتی صدای شما را می شنوند لبخند بزنند. در حقیقت، به نظر می رسد آنها صدای آشنای شما را تشخیص می دهند و  اگر صدای گریه بشنود ساکت می شود.  آنها غالباً صدای آرامش بخش آشنا را تشخیص می دهند و به آن پاسخ می دهند.

شنوایی نوزاد تا شش ماهگی

نوزادان بین ۴ تا ۶ ماهگی، به کلمه «نه» پاسخ می دهند. آنها همچنین به تغییر در تن صدای شما و تغییر در بخش های گفتار شما نیز پاسخ می دهد. به عنوان مثال، آنها می توانند مجذوب اسباب بازی ها و اشیایی شوند که صداها ایجاد می کنند.

مراحل رشد شنوایی کودک

بینایی نوزاد تا یک سالگی

کودک به اسم خودش واکنش نشان می دهد و صداهای گفتاری را تقلید می کند. موسیقی و ترانه توجه اش را جلب می کند. کودک در این سن دیگر تفاوت لحن افراد را تشخیص می دهد. معنی کلمات رایج را می فهمد و بین آن ها با آنچه که می بیند ارتباط برقرار می کند.

اگر فکر می کنید کودک شما ممکن است مشکل شنوایی در مراحل رشد شنوایی کودک داشته باشد، در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است پزشک از شما در مرکز شنوایی سنجی کودکان ، در مورد آنها بپرسد:

  • آیا سایر اعضای خانواده از جمله برادران یا خواهران مشکل شنوایی دارند؟
  • آیا مادر کودک در بارداری یا زایمان مشکلات پزشکی داشته است (بیماری یا آسیب جدی را تجربه کرده یا به دارو یا دارو نیاز داشته است)؟
  • بچه زود به دنیا اومد؟
  • وزن کودک در بدو تولد چقدر بود؟
  • آیا کودک در بدو تولد مشکلات جسمی داشته است؟
  • آیا کودک اغلب گوشهای خود را می مالید یا می کشد؟
  • آیا کودک تا به حال مخملک داشته است؟
  • آیا کودک تا به حال مننژیت داشته است؟
  • کودک در سال گذشته چند مورد عفونت گوش داشته است؟
  • هر چند وقت یک بار کودک سرماخوردگی، علائم آلرژیک یا عفونت گوش دارد؟

مراحل رشد شنوایی کودک

عواملی که سبب کاهش شنوایی مادرزادی شوند :

  • عوارض حین زایمان : کمبود اکسیژن و یا نیاز به تعویض و یا انتقال خون به هر دلیلی.
  • تولد زودرس : نوزادانی که وزن جنینی کمتر از ۱ کیلو و ۴۰۰ گرم داشته و یا به دلیل تولد زودرس نیاز به ماندن در دستگاه و بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان (NICU) دارند در معرض خطر بالای کم شنوایی هستند.
  • اختلال مغزی یا اختلال سیستم عصبی
  • مصرف مواد مخدر یا الکل توسط مادر یا سیگار کشیدن در دوران بارداری
  • دیابت مادر
  • وجود عفونت در مادر باردار

محافظت از قدرت شنوایی کودک

در مراحل رشد شنوایی کودک چه کارهایی نباید انجام دهیم اگرچه برخی از انواع کاهش شنوایی غیرقابل اجتناب است، اما کارهایی هست که می‌توانید برای محافظت از مراحل رشد شنوایی کودک انجام دهید. برخی از این کارها شامل موارد زیر است:

هیچ چیزی، از جمله گوش‌ پاک‌ کن را داخل گوش کودک فرو نکنید.
با رعایت مواردی مثل دوری از دود سیگار و ندادن پستانک به کودک، از عفونت گوش جلوگیری کنید.
او را از صداهای بلند و ممتد دور نگه دارید. سطح سر و صدا باید در حدی باشد که بتوانید به راحتی حرف بزنید و مجبور نباشید صدایتان را بالا ببرید.

جدید ترین نوشته ها

بزرگسالان

اضطراب از مرگ

ترس و اضطراب از مرگ چه چیزی پیش بینی می کند که فکر مردن ما موجب اندوه شدید ، آرامش نسبی یا چیزی بین این

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب