جستجو

انواع ناشنوایی چیست

آنچه در این مطلب میخوانید

گرچه افراد معدودی به تمام صداها کاملاً فاقد حساسیت هستند. اما افراد بسیاری به قدر کافی دچار اختلال هستند که درک گفتار را کاهش دهد یا مانع از آن شود.

انواع ناشنوایی ، ناشنوایی انتقالی و ناشنوایی عصبی است.

بیماری‌ها و عفونت‌های رشد استخوان توموری می توانند مانع از آن شوند که گوش میانی امواج صوتی را به طور مناسبی به حلزون گوش انتقال دهد. نتیجه آن ناشنوایی انتقالی یا ناشنوایی گوش میانی است که گاهی موقتی هست . این یکی از انواع ناشنوایی است که اگر این نوع ناشنوایی ادامه یابد می‌تواند با جراحی یا با سمعک هایی که محرک را تقویت می کنند اصلاح شود.

چون افراد مبتلا به ناشنوایی انتقالی ون گوش و عصب شنوایی سالم دارند صدای خودشان را که از طریق استخوانهای جمجمه مستقیماً به حلزون گوش انتقال می‌یابد و گوش میانی را دور می‌زند به راحتی می شنوند. چون آنها صدای خودشان را به وضوح می شنوند ممکن است دیگران را به من من کردن یا خیلی آرام صحبت کردن متهم کنند.

انواع ناشنوایی

ناشنوایی عصب یا ناشنوای گوش درونی یکی از انواع ناشنوایی است که از صدمه دیدن حلزون گوش و یا سلول های مویی یا عصب شنوایی ناشی می شود. این نوع ناشنوایی می تواند با هر درجه روی دهد. و ممکن است یک قسمت از حلزون گوش محدود شود که شنیدن برخی فرکانس ها و فرکانس های دیگر را مختل می سازد. ناشنوایی عصبی می تواند ارثی باشد می تواند از بیماری ناشی شود یا میتواند از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند حاصل شود.

برای مثال بسیاری از سربازان ، کارگران ساختمانی و تماشاچیان موسیقی راک بلند، خود را در معرض سطوحی از صداها قرار می دهند که به سیناپس ها و نورون های سیستم شنوایی صدمه می زنند.
ناشنوایی عصبی اغلب موجب زنگ زدن گوش میشود.

راه های پیشگیری از انواع ناشنوایی

۱.از قرار گرفتن‌ طولاني‌مدت‌ در معرض‌ صداي‌ بلند خودداري‌ كنيد.
۲.در صورت‌ وجود بيماري‌هاي‌ زمينه‌ساز ناشنوايي‌، خصوصاً عفونت‌هاي‌ گوش‌ و مشكلات‌ آلرژيك‌ و تنفسي‌، به‌ پزشك‌ مراجعه‌ كنيد.
۳.از مصرف‌ طولاني‌مدت‌ يا مصرف‌ مقادير بالاتر از دوزهاي‌ طبيعي‌ داروهايي‌ كه‌ باعث‌ ناشنوايي‌ مي‌شوند خودداري‌ كنيد.

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

ترس و اضطراب از مرگ
بزرگسالان

اضطراب از مرگ

به نظر شما علت ترس و اضطراب از مرگ چیست و بین چه کسانی شایع تر و شدیدتر است؟ آیا این ترس سودی برای انسان

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
عمل میرنگوتومی گوش
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :