جستجو

پیرچشمی

آنچه در این مطلب میخوانید

پیرچشمی چیست؟

پیرچشمی نوعی عیب انکساری است که در اثر تغییر در عدسی چشم در نتیجه روند طبیعی پیری ایجاد می شود. افراد مبتلا به پیرچشمی به تدریج توانایی خود را برای تمرکز روی اشیاء نزدیک، مانند خواندن یک پیام متنی یا خواندن کتاب از دست می دهند، اما در بیشتر موارد توانایی آنها برای دیدن اشیاء دور دست نخورده باقی می ماند.

علائم پیرچشمی

بیشتر مردم بعد از ۴۰ سالگی متوجه اثرات پیرچشمی می شوند. با افزایش سن در افراد، خاصیت انعطاف پذیری خود را به مرور زمان از دست می دهد و کم می شود و با کاسته شدن این منعطف بودن، چشم فرد برای دید نزدیک نمی تواند تطابق داشته باشد و اجسام نزدیک را نمی تواند به وضوح مشاهده نماید.

پیرچشمی چگونه ایجاد می شود؟

در طی فرآیند طبیعی پیری، عدسی چشم سخت تر و انعطاف پذیرتر می شود. عضلات مژگانی چشم نیز با افزایش سن ضعیف تر می شوند. ماهیچه های مژگانی حلقه ای از ماهیچه صاف در چشم هستند که به کنترل شکل عدسی هنگام فوکوس بر روی اجسام نزدیک و دور کمک می کند.

سخت شدن عدسی و ضعیف شدن عضلات مژگانی در افراد مبتلا به پیرچشمی، تمرکز نور را به درستی روی شبکیه چشم برای ایجاد دید واضح برای عدسی دشوار می کند. درعوض، نور در پشت شبکیه متمرکز می‌شود که باعث تاری دید هنگام نگاه کردن به اجسام مجاور می‌شود.

مصرف انواع خاصی از داروها نیز ممکن است با تأثیر مستقیم بر توانایی چشم برای تمرکز بر روی اجسام نزدیک، باعث ایجاد پیرچشمی شود. این گونه داروها شامل داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها، دیورتیک ها، داروهای ضد روان پریشی و ضد اسپاسم است.

پیرچشمی

علائم پیر چشمی

اگر برای تمرکز صحیح روی کلمات مجبور باشید کلمات را نزدیک چشمان خود نگه دارید، ممکن است یکی از رایج ترین علائم پیرچشمی را تجربه کنید.

علائم دیگر عبارتند از:

مشکل در خواندن چاپ کوچک

سردرد ناشی از انجام کار ناشی از کار نزدیک

خستگی چشم

نیاز به نور بیشتر برای خواندن

اگر هر یک از این علائم و نشانه ها را تجربه کردید، یک قرار ملاقات با چشم پزشک یا متخصص سلامت چشم بگذارید تا چشم های خود را بررسی کنند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که ایجاد بیماری های چشمی ممکن است حتی قبل از ظاهر شدن علائم شروع شود، که انجام معاینات منظم و به موقع چشم را بسیار ضروری می کند.

برای تشخیص علائم کم شنوایی کودکان اینجا کلیک کنید.

درمان پیر چشمی

عینک

عینک یکی از ساده ترین و رایج ترین راه های اصلاح پیرچشمی است. چنین عینک هایی به عنوان عینک مطالعه نیز شناخته می شوند. و می توان آنها را بدون نسخه بدون نسخه پزشک یا متخصص چشم خریداری کرد.حتی اگر عینک مطالعه را می توان به راحتی بدون نسخه خریداری کرد.

توصیه می شود ابتدا با یک متخصص سلامت چشم مشورت کنید. تا بررسی کنید که آیا قدرت انکساری مورد نیاز برای اصلاح وضعیت نیاز به به روز رسانی دارد یا اینکه آیا این عینک برای چشم شما مناسب است یا خیر.

لنز تماسی

گاهی بیماران به جای استفاده از عینک، خواستار استفاده از لنزهای تماسی هستند، که برای آنها از انواع مختلف لنزها استفاده می شود. لنزهای تماسی چند کانونی برای رفع همزمان نزدیک بینی و دوربینی وجود دارد. که قسمت بالایی آن جهت دید دور و قسمت پایینی آن برای دید نزدیک تعبیه شده است.

نوع دیگر و معمولی لنز نیز برای اصلاح تک چشمی استفاده می شود، به این صورت که یک لنز برای رفع نزدیک بینی و لنز دیگر نیز جهت رفع دوربینی استفاده می شود و پس از مروز زمان مغز در به کارگیری یک چشم برای دید نزدیک و دیگری برای دید دور سازگار می شود.

پیرچشمی

در صورتیکه دارای شرایط زیر باشید داوطلب مناسبی برای استفاده از لنزهای تماسی نیستید :

– عفونت های مکرر چشمی

– حساسیت یا آلرژی زیاد

– خشکی چشم مقاوم به درمان

– محیط کار بسیار آلوده و غبارآلود

– ناتوانی در گذاشتن و مراقبت از لنز

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

ترس و اضطراب از مرگ
بزرگسالان

اضطراب از مرگ

به نظر شما علت ترس و اضطراب از مرگ چیست و بین چه کسانی شایع تر و شدیدتر است؟ آیا این ترس سودی برای انسان

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
عمل میرنگوتومی گوش
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :