جستجو

دلایل ابتلا آلزایمر و راه های جلوگیری از آن

آنچه در این مطلب میخوانید

بیماری آلزایمر و راههای پیشگیری از آلزایمر

علت دیگر از بین رفتن حافظه، بیماری آلزایمر است . دانیل شاکتر (۱۹۸۳) بازی گلف با بیمار مبتلا به آلزایمر را گزارش داد که مقررات و زبان فنی این بازی درستی به یاد می آورد. اما فراموش می کرد چند ضربه زده است.

او در پنج موقعیت توپ را زد و منتظر بازیکن دیگر ماند تا توپ را بزند، و بعد دوباره توپ را زد و ضربه اول خود را فراموش کرده بود. در این مقاله با ما همراه باشید تا راههای پیشگیری از آلزایمر را بررسی کنیم.

مانند بیماران دیگر مبتلا به یادزدودگی، بیماران مبتلا به آلزایمر روش کار بهتری از حافظه بیانی دارند. آنها مهارت های تازه ای را یاد می گیرند، اما بعدا خود را با عملکرد خوب شگفت زده می کنند.

زیرا به یاد ندارند که قبلا آن را انجام داده اند. حافظه و هوشیاری آنها لحظه به لحظه به طور قابل ملاحظه ای تغییر می کنند. که حکایت دارد بسیاری از مشکلات آنها ناشی از سرکاری نورون ها و نوسان در سطح برانگیختگی و نه صرفا از بین رفتن نورون هاست.

برای شناخت راههای پیشگیری از آلزایمر با ما همراه باشید.

دلایل پیشرفت آلزایمر

بیماری آلزایمر به تدریج با از بین رفتن شدیدتر حافظه ، سردرگمی ، افسردگی ، بی قراری ، توهمات، هذیان ها، بی خوابی، و کاهش اشتها پیشرفت می کند.

این بیماری گاهی افراد جوان تر از ۴۰ سال را مبتلا می کند، ولی بالا رفتن سن شایع تر می شود و تقریبا ۵ درصد افراد ۶۵ الی ۷۴ ساله و حدود ۵۰ درصد افراد بالای ۸۵ سال را مبتلا میکند .

با توجه به اینکه طول عمر انسان ها بیشتر شده و افراد بیشتر از گذشته عمر می کنند، بیماری آلزایمر مشکل فزاینده ای است.

دانشمندان برای شناخت راههای پیشگیری از آلزایمر لازم می دانند دلایل پیشرفت این بیماری را بشناسند.


اولین سرنخ به علت بیماری آلزایمر این واقعیت بود که افراد مبتلا به سندرم داون (نوعی عقب ماندگی ذهنی) اگر تا میانسالی زنده بمانند، تقریبا همیشه به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند . افراد مبتلا به سندرم دان به جای دو نسخه معمول کروموزوم ۲۱، سه نسخه از آن را دارند.

این واقعیت پژوهشگران را به بررسی کروموزوم ۲۱ هدایت کرد، جایی که آنها ژن مرتبط با موارد زیادی از بیماری زود هنگام آلزایمر را یافتند . پژوهشگران بعدی، دو ژن دیگر مرتبط به شروع زود هنگام بیماری آلزایمر را یافتند.

این تحقیقات برای یافتن علل ابتلا به آلزایمر و راههای پیشگیری از آلزایمر ادامه دارد.

راههای پیشگیری از آلزایمر

تاثیر ژن بر روی بیماری

دانشمندان برای یافتن سایر راههای پیشگیری از آلزایمر در مورد علل دیگر موثر بر این بیماری تحقیق می کنند وبه مسئله تاثیر ژن بر روند بیماری پرداخته اند.

ژن هایی که بیماری آلزایمر زود هنگام را کنترل می کنند باعث می شوند پروتئینی به نام amyloid-p در داخل و خارج نورون ها انباشته شود . این اثر، به معنی صدمه دیدن خارهای دندریتی، کاهش درون داد سیناپسی، و کاهش انعطاف پذیری است .

وقتی آمیلوئید به آکسون ها و دندریت ها صدمه می زند، ساختارهای صدمه دیده به صورت ساختارهایی به نام پلاک های انباشته می شوند . وقتی پلاک ها انباشته می شوند، قشر مخ ،  هیپوکامپ و نواحی دیگر تحلیل می روند.

آلزایمر که در رابطه با مواردی که شروع نشانه های بعد از ۶۰ تا ۶۵ سالگی دارند که خیلی شایع تر از موارد شروع زودهنگام هستند و ژن های متعددی این خطر را به درجات مختلف افزایش یا کاهش می دهند .

بانفوذترین این ژن ها، ماده ای شیمیایی به نام آپولیپوپروتئین E را کنترل می کند که به حذف amyloid-f3 از مغز کمک می کند . با این حال، حدود نیمی از تمام بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر دیرهنگام، خویشاوندان شناخته شده مبتلا به این بیماری ندارند.

برای شناخت راههای پیشگیری از آلزایمر با ما همراه باشید.

راه های پیشگیری از آلزایمر

علائم و نشانه های آلزایمر

یکی از راههای پیشگیری از آلزایمر شناخت علائم و نشانه های آلزایمر می باشد. در مراحل ابتدایی پیشروی این بیماری خیلی محسوس نیست، اما معمولا با نشانه‌هایی همراه است که توجه به راههای پیشگیری از آلزایمر می‌تواند تاثیر بسزایی در کنترل آن داشته باشد.

آلزایمر زمانی بیشتر آشکار می شود که فرد دچار دشواری در پیشبرد اهداف و اقدامات مختلف می گردد. از جمله علائم آن عبارت است از :

گم کردن زمان و مکان:  فردی که به آلزایمر مبتلا شده است ممکن است در خیابان راه خود را گم کند و نداند که چگونه به آنجا رفته است و یا یادش نیاید که از چه راهی میتواند به خانه باز گردد.

دشواری در یافتن کلمات مناسب: ممکن است فرد در بین صحبت هایش مکث طولانی کند چون یادش میرود چه چیزی میخواسته بگوید.

تغییر در رفتار: فرد مبتلا به بیماری آلزایمر که اکثرا با پیری زیستی این اتفاق برایشان میافتد ، ممکن است رفتارش خیلی سریع تغییر کند و بی هیچ دلیل، آرامش او به اشک و خشم تبدیل شود.

سخت‌تر شدن کارهای همیشگی: مشکل وقتی شروع می‌شود کاری را که همیشه انجام می‌دادید، برایتان سخت‌تر شده است، نه چیز جدیدی که به‌ تازگی درحال یادگیری آن هستید.

قرار دادن اشیا در مکانی اشتباه : این افراد وسایلشان را در جای اشتباهی قرار می دهند و نمی توانند مواردی را که گم کرده اند به راحتی پیدا کنند.

تاثیر در بهداشت و آراستگی : این افراد ممکن است به آراستگی خود زیاد توجه نکنند و برای چند هفته به حمام نروند. یا ممکن است یک لباس یکسان را به برای روزهای متمادی بپوشند.

مصرف دارو

در این لحظه، هیچ دارویی برای بیماری آلزایمر خیلی مؤثر نیست، هرچند پژوهشگران تعدادی را امتحان کرده اند. رایج ترین درمان جاری، تجویز داروهایی است که گیرنده های استیل کولین را تحریک کرده یا آزاد شدن استیل کولین را طولانی می کنند.

و بدین وسیله برانگیختگی را افزایش می دهند. یک فرضیه برای اینکه چرا ثابت شده داروهای زیادی بی تأثیرند این است که وقتی پزشکان بیماری آلزایمر را تشخیص می دهند. صدمه به قدری زیاد بوده که هیچ دارویی نمی تواند کمک کند.

هدف پژوهشی مهم، یافتن راه هایی برای تشخیص بیماری آلزایمر در مرحله اولیه، از طریق اندازه گیری های رفتاری یا شاید معاینه عصب ها در شبکیه است .

راه های پیشگیری از آلزایمر

راههای پیشگیری از آلزایمر

تحقیقاتی در این زمینه در حال انجام است. ظاهرا رژیم غذایی و ورزش از اهمیت بالایی برخوردار هستند. مطالعات نشان می دهند افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از سبزیجات، ماهی و حبوبات مصرف کرده و فعالیت بدنی زیادی دارند کمترین احتمال ابتلا به آلزایمر را دارند.

  •  جدول و سودوکو حل کنید.
  • استرس خود را کاهش دهید.
  •  محاسبات ریاضی را با ذهنتان انجام دهید.
  • داشتن خواب کافی و مناسب
  • فشار خون خود را کاهش دهید : مصرف نمک را به میزان کمتر از پنج گرم در روز کاهش دهید. حتما به خاطر داشته باشید که مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. به طور منظم ورزش کنید.
    همچنین عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل.
  • قهوه بنوشید
  •  یادگیری زبان دوم

این موارد می توانند راههای پیشگیری از آلزایمر باشند، اما تمام آن نیستند، برای دانستن راههای پیشگیری از آلزایمر با ما همراه باشید.

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

ترس و اضطراب از مرگ
بزرگسالان

اضطراب از مرگ

به نظر شما علت ترس و اضطراب از مرگ چیست و بین چه کسانی شایع تر و شدیدتر است؟ آیا این ترس سودی برای انسان

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
عمل میرنگوتومی گوش
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :