تاثیر هندزفری بر شنوایی
برای اطلاع از تاثیر هنذفری بر شنوایی باید بدانید : گوش دادن روزانه به موسیقی بلند (صدایی بلندتر از ۸۵ تا ۹۰ دسی بل) و برای مدت زمان های طولانی میتواند به کم شنوایی ناشی از صدای بلند (NIHL) منتهی شود.
اکثر نوجوانان و بزرگسالانی که در معرض شدت صدای بلند هستند، از خطرات موسیقی بلند آگاهی ندارند. این عارضه که از اثرات هندزفری ، ایرپاد یا هدفون بر گوش است، ممکن است موقتی یا دائمی باشد.
چگونگی تاثیر هندزفری بر شنوایی و سلامتی شما
در طول دهه گذشته، تاثیر هندزفری بر شنوایی به علت صدای بلند موسیقی پخش شده توسط هندزفری، مورد توجه قرار گرفته است. استفادهی طولانی مدت از هندزفری نه تنها به گوشها آسیب میرساند، بلکه قسمتهای دیگر بدن را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد. از جمله تاثیر هندزفری بر شنوایی و سلامتی می توان به موراد زیر اشاره کرد:
عفونتهای گوش
عفونت گوش یکی دیگر از پیامد های بد تاثیر هندزفری بر شنوایی است که به دلایل آن می پردازیم به طور معمول استفاده طولانی مدت از هندزفری رشد باکتریها را افزایش میدهد. اگر هندزفری را به صورت مشترک با دیگران استفاده کنید ، باکتریهای گوش افراد دیگر را نیز به گوش شما منتقل میکند.
همچنین به این دلیل که هندزفری ورودی گوش را مسدود میکند و جریان هوا را مختل میکند، امکان به وجود آمدن عفونت گوش را هر چه بیشتر افزایش داده و به گوش آسیب میرساند.
بیحسی در گوشها
از دیگر نمونه های تاثیر هندزفری بر شنوایی بی حسی در گوش ها می باشد. هنگامی که از این وسایل استفاده میکنید، صدا به طور مستقیم به به پرده گوش شما میرسد. ممکن است در اثر استفاده زیاد از ایرپاد گوش ها بی حس شود که ممکن است پس از در معرض صدای بلند قرار گرفتن اتفاق بیفتد و به تضعیف شنوایی و آسیب شنیداری موقت یا دائمی بینجامد.
وزوز گوش
وزوز گوش یکی دیگر از نمونه های تاثیر هندزفری بر گوش می باشد. وزوز گوش به شنیده شدن صدایی شبیه سوت که بیشتر در گوش یا سر گفته می شود. این مشکل رایجی است که حدود ۱۲ تا ۲۰ درصد مردم تجربه می کنند. وزوز برای بسیاری از افراد می تواند با افزایش سن، بدتر شود اما با اقدامات برای درمان وزوز گوش می توان وزوز را بهبود بخشید.
درد در گوش ها
استفاده بیش از حد از هدفون میتواند باعث بی حسی یا درد شدید گوش شما شود و یکی دیگر از نمونه های تاثیر هندزفری بر شنوایی است. درد در گوش ها که می تواند نوعی درد ارجاعی باشد که به دلیل استفاده از هندزفری نامناسب به گوش داخلی گسترش مییابد.
این عارضه باعث ایجاد درد در محدوده گوش، از آرواره تا بالای سر میشود. گوش درد فشاری هنگامی به وجود میآید که شخصی از هندزفریهای دارای بلندگوهای قدرتمند استفاده کند که فشار مضاعفی روی پرده گوش قرار میدهند. این اتفاق باعث ایجاد اختلاف فشار در سطح داخلی و خارجی پرده گوش شده که به همراه انسداد حاصل از استفاده از هندزفری گوش درد ایجاد میکند و از این طریق به گوش آسیب میرسانند.
برای اینکه نمونه های دیگر تاثیر هندزفری بر شنوایی را بشناسیم با ما همراه باشید.
تاثیر بر مغز
به دلیل امواج الکترو مغناطیس تولید شده توسط هندزفری، این امواج در بلند مدت می تواند مشکلاتی برای مغز ایجاد کنند. همچنین به این دلیل که گوش داخلی با مغز مستقیماً مرتبط است، هر گونه آسیب یا عفونت گوش می تواند مغز را هم متاثر کند. بنابر این ، تاثیر هندزفری بر شنوایی دایره گسترده ای دارد .
همچنین مطالعه کنید : چگونه از شر وزوز گوش خلاص شویم
سرگیجه
یکی دیگر از نشانه های تاثیر هندزفری بر شنوایی سر گیجه می باشد. سرگیجه(vertigo) ممکن است به دلیل افزایش فشار مجرای گوش ناشی از صدای بلند ایجاد شود.
ناتوانی یادگیری
این مورد هم یکی دیگر از نتایج کم شنوایی ناشی از تاثیر هندزفری بر شنوایی است. قرار گرفتن در معرض صداهای شدید در محیط آموزشی به عنوان عاملی موثر در عملکرد تحصیلی کودک در زمینه های از جمله توانایی خواندن، درک مطلب و حافظه (کوتاه و بلند مدت) شناخته شده است.
نتایج پژوهش ها بر این دلالت می کنند که کودکانی که در معرض صداهای بلند در محیط های آموزشی هستند، در آزمون های استاندارد نمرات کمتری کسب می کنند و عملکرد ضعیف تری دارند.
چگونه با هندزفری به موسیقی گوش دهید که گوشتان آسیب نبیند؟
همچنین مطالعه کنید : عادات بد و مضر برای حس شنوایی
استفاده از هنذفری به گوش ها آسیب می رساند، اما پیشنهادهای زیر به شما کمک می کنند که از آن ها به طریقی استفاده کنید که تاثیر هندزفری بر شنوایی بر گوش و سلامتی تان تاثیری نگذارد:
تنظیم درجه صدا
درجه صدا را بر روی ۶۰ درصد قرار دهید. پس از گذشتن هر یک ساعت، به مدت ۵ دقیقه هندزفری را برداشته تا گوشها کمی استراحت کنند. در صورتی که هدفون دکمه ی تغییر صدای مجزا ندارد ، بهتر است از طریق تلفن همراه خود این کار را انجام دهید. هر چه بیشتر موسیقی با صدای بلند را از طریق هدفون گوش دهید، باید منتظر خطرات بیشتری برای سیستم شنوایی خود باشید.
هندزفری استاندارد
از استفاده از هندزفریهایی که مستقیماً با مجرای گوش تماس برقرار میکنند، اجتناب بورزید. این ها به علت اینکه مستقیماً موسیقی را به داخل گوش پخش میکنند، باعث افزایش درجه صدا تا میزان ۷ تا ۸ دسیبل خواهند شد.
هدستهای بزرگ علیرغم سنگین بودن قابل توصیهاند، زیرا خارج از گوش باقی میمانند. یکی از توصیه های ما به شما این است که از استفاده مداوم از هدفونهای کوچک و شیک خودداری کنید. هدفون خود را به اشتراک نگذارید. در صورت داشتن اسفنج یا روکش محافظ لاستیکی آنها را در هر ماه یک بار عوض کنید.
وقتی همزمان با صدای هندزفری و هدفون، صدای محیط را هم میشنوید تاثیر مخرب هدفون بیشتر میشود چون ممکن است امواج محیط و امواج موزیک فرکانسهای یکسان داشته باشند و تاثیر این امواج بیشر شود. که به آن پدیده رزونانس یا تشدید شدن موج میگویند.
تمیز نگه داشتن هندزفری
به طور منظم هندزفری را تمیز کنید تا از تجمع باکتریها، عرق و بافتهای ریخته شده پوست جلوگیری شود. اگر هدفونها دارای سر اسفنجی هستند، آنها را یک بار در ماه عوض کنید. از استفاده مشترک هندزفری با دیگران خودداری کنید.
هندزفری با کیفیت
پس از اطلاع از تاثیر هندزفری بر شنوایی : هندزفری باکیفیت بخرید. به این دلیل که آنها هر چه بیشتر صدای محیط را حذف میکنند که این امر به شخص اجازه میدهد با درجه صدای کمتر، موسیقی را به راحتی بشنود.
هندزفریهای حذف کننده صدا بخرید. این هندزفریها صداهای موجود در محیط را حذف میکنند که به شما اجازه میدهد تا صدا را واضح تر بشنوید، که در نتیجه تمایل به افزایش درجه صدا را کم میکند.
هر چند استفاده از این هندزفریها در راهها، ترافیک و زمانی که شخصی، برای کاری به بیرون میرود توصیه نمیشود. این مسئله امری ضروری است که هر شخصی باید همیشه از نظر دیداری و شنوایی به محیط اطرافش آگاه باشد.
بجای هندزفری، از هدفونهای که بر روی گوشها قرار داده میشوند استفاده کنید. این نوع هدفونها لرزشهای صوتی را مستقیماً به پرده گوش منتقل نمیکنند، که در نتیجه، احتمال آسیب دیدن گوش در طول زمان کاهش مییابد.
ماهان سمعک اصفهان یکی از مراکز بزرگ و معتبر در زمینه شنوایی سنجی و سمعک و سایر خدمات مرتبط است . لطفا با این مجموعه جهت مشاوره و کسب اطلاع تماس حاصل نمایید .