جستجو

عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان

آنچه در این مطلب میخوانید

سکته قلبی

عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان

بهتر است بدانیم که بیماریهای قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در مردان و زنان بالای ۶۵ سال است. شیوع و شدت بیماری عروق کرونر آترواسکلروتیک (CAD) با افزایش سن در مردان و زنان افزایش می یابد. 

بیماری های قلبی در افراد میانسال با یک نشانه شروع شده، به تدریج رشد می کند و شدید تر می شوند. در واقع با افزایش سن، سیستم قلبی عروقی دچار تغییرات غیر قابل بازگشتی می شود. مثل ضخامت و تنگی عروق، قلب در نتیجه این تغییرات ناچار است که خون را با شدت و فشار بیشتری پمپاژ کند و به تدریج فشار خون شخص افزایش می یابد.

چربی خون بالا از عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان می باشد. چربی خون با ایجاد رسوب در رگها باعث گرفتگی و انسداد عروق می شود.

قلب برای تغذیه نیاز به اکسیژن دارد که از طریق رگ های کرونری این کار انجام می شود. زمانی که به دلایلی مانند انسداد رگ های تغذیه کننده قلب و ایجاد پلاک و لخته های خون و … این روند متوقف و یا کاهش یابد، فرد دچار سکته قلبی یا آنفاکتوس میوکارد می شود.

پیشگیری از سکته قلبی :

برای پیشگیری از سکته قلبی باید از عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان دوری کنیم روز خود را با پروتئین‌های سالم آغاز کنید.

اضافه وزن و چاقی از مهمترین عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان می باشد.با مصرف غذاهای مناسب تحت نظر مشاوره تغذیه از عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان فاصله بگیریم.

با کاهش مصرف گوشت قرمز و مصرف مقادیر بیشتری از سبزیجات و مصرف مواد غذایی کم‌چرب و  همچنین مصرف چربی‌های مفید برای قلب از عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان فاصله می گیریم. و با خودداری از مصرف غذاهای فرآوری شده و

خودداری از مصرف قند و شکر .

کاهش مصرف پروتئین حیوانی .

حداقل هر هفته یک بار با وزنه تمرین کنید.

خوردن دسر سالم .

حفظ کردن تعادل در زندگی خود .

خوردن تخم مرغ .

ومصرف پروتئین های مفید و سالم در حد لازم از عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان دوری بجوئیم.

عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان

نشانه های سکته قلبی در سالمندان

عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان و سکته قلبی هم مانند دیگر بیماری‌ها دارای علائمی است و ممکن است شدت این علائم در هر فردی متفاوت باشد، اما بهتر است با شناختن این علائم از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کنید.

درد شانه و کمر در قسمت چپ بدن :

سمت چپ بدن به دلیل اینکه جایگاه قلب در آنجاست بیشتر در معرض این دردها و مشکلات قرار دارد. درد شانه، کتف و قفسه سینه در سمت چپ بدن می‌تواند گواه سکته قلبی در فرد باشد.

درد در قفسه سینه :

قلب به طور طبیعی برای پمپاژ کردن خون، فشار و نیروی بیشتری وارد می‌کند و فرد ناگهان در قفسه سینه خود، احساس درد و ناراحتی ناگهانی می‌کند. وقتی جریان خون در قلب و به هر دلیلی مسدود شود، فرد سکته قلبی را تجربه می‌کند.

اگر در افراد سالمند این درد بیش از یک دقیقه طول کشید، باید سریعا فرد سالمند را به بیمارستان منتقل کنید تا اقدامات لازم و احیای اولیه روی فرد انجام شود.

همچنین مطالعه کنید : دلایل ابتلا آلزایمر و راه های جلوگیری از آن

حالت تهوع و استفراغ :

عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان یکی از دلایل بروز سکته قلبی داشتن حالت تهوع و استفراغ می‌تواند در سالمندان باشد. اگر فرد سالمندی بدون هیچ مشکل گوارشی و تنها با تغذیه خوب باز هم دچار اسهال و استفراغ شده باید به پزشک مراجعه کنید.

تعریق بدن:

وقتی که قلب نتواند خون را درستی پمپاژ کند باعث میشود فشار زیادی به خود بیاورد. همین عامل می‌تواند موجب خستگی فرد و تعریق بدن شود. در حالی که هیچگونه فعالیتی انجام نداده است.

مشکلات تنفسی:

نفس کشیدن زمینه را برای درد قفسه سینه آماده می‌کند، پس اگر فرد سالمندی در تنفسش دچار مشکل شد این احتمال را باید بدهید که فرد در حال آشکار کردن سکته‌های قلبی است.

 

مراقبت های پس از سکته قلبی

  1. از فعالیت های سنگین و هر فعالیتی که باعث ایجاد درد قفسه سینه یا تنگی نفس و خستگی می شود خودداری کنید.
  2. رژیم غذایی کم نمک، کم چربی، کم کالری و متناسب با بیماری زمینه ای مثل قند، چربی و فشار خون را رعایت کنید.
  3. فعالیت های روزانه خود را به مرور افزایش دهید. مثلا بهتر است بعد از ترخیص از بیمارستان با پیاده روی روزانه و فاصله کوتاه شروع کنید و به تدریج هر روز مسیر خود را چندین قدم افزایش دهید.
  4. از ورزش های سنگین پرهیز کنید.
  5. از مصرف سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی بپرهیزید.
  6. مصرف چای، قهوه و نوشیدنی های دارای کافئین را محدود کنید.

ما با ارائه این متن قصد داشتیم که شما را با عوامل موثر در احتمال سکته قلبی در سالمندان آشنا کنیم.

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

ترس و اضطراب از مرگ
بزرگسالان

اضطراب از مرگ

به نظر شما علت ترس و اضطراب از مرگ چیست و بین چه کسانی شایع تر و شدیدتر است؟ آیا این ترس سودی برای انسان

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
عمل میرنگوتومی گوش
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :