جستجو

باروتروما گوش

آنچه در این مطلب میخوانید

باروتروما گوش چیست ؟

باروتروما گوش وضعیتی است که به دلیل تغییرات فشار باعث ناراحتی گوش می شود. در گوش ما یک لوله وجود دارد که وسط گوش شما را به گلو و بینی شما متصل می کند. همچنین به تنظیم فشار گوش کمک می کند. به این شیپور، شیپور استاش می گویند. هنگامی که این شپور مسدود می شود، ممکن است علائم باروتروما گوش را تجربه کنید.

علائم باروتروما گوش چیست

باروتروما گاه به گاه گوش، به ویژه در محیط هایی که ارتفاع تغییر می کند، شایع است. در حالی که این وضعیت در برخی افراد مضر نیست، موارد مکرر ممکن است باعث عوارض بیشتر شود.

اما فرد مبتلا به باروتروما گوش مزمن علائم را طولانی ­مدت تجربه می‌­کند، که ممکن است منجر به عوارض بیشتری شود. مهم است که تفاوت بین موارد حاد که گاهی اتفاق میوفتد و عود کننده را درک کنید تا بدانید چه زمانی باید به دنبال درمان پزشکی باشید.

علائم باروتروما گوش

در آغاز، شاید فرد فقط فشار ناراحت کننده ای در داخل گوش احساس کند، اما گاهی اوقات این بیماری می تواند پیشرفت کند و بد تر شود. اگر ضربه‌ای به گوش شما وارد شود، ممکن است فشار ناخوشایندی را در داخل گوش احساس کنید.

علائم باروتروما گوش که رایج است یا در موارد خفیف تا متوسط ​​رخ می دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سرگیجه
  • ناراحتی عمومی گوش
  • کم شنوایی خفیف یا مشکل در شنوایی
  • گرفتگی یا پری گوش

این علائم ممکن است تشدید شوند. در موارد شدید، فرد ممکن است برای رفع باروتروما گوش به درمان تحت نظر پزشک نیاز داشته باشد. زمان بهبودی به‌ شدت علت اصلی بستگی دارد. علائم اضافی که ممکن است در این موارد رخ دهد عبارتند از:

  • گوش درد
  • احساس فشار در گوش، انگار زیر آب هستید.
  • خونریزی بینی
  • خونریزی از گوش
  • از دست دادن یا مشکل شنوایی متوسط ​​تا شدید
  • آسیب طبل گوش

پس از درمان، تقریباً همه علائم از بین خواهند رفت. همچنین از دست دادن شنوایی ناشی از ترومای گوش تقریباً همیشه موقت و قابل برگشت است.

 انسداد شیپور استاش یکی از علائم باروتروما گوش است. شیپور استاش به بازیابی تعادل در طول تغییرات فشار کمک می کند. به عنوان مثال، خمیازه کشیدن به طور معمول شیپور استاش را باز می کند. اگر فردی گرفتگی دستگاه تنفس فوقانی یا آلرژی داشته باشد، مصرف دارو های بدون نسخه (OTC) ضد احتقان بینی، آنتی هیستامین یا هر دو می تواند به باز ماندن شیپور استاش کمک کنند.
هنگامی که لوله مسدود می شود، علائم باروتروما گوش ایجاد می شود زیرا فشار در گوش با فشار خارج از پرده گوش متفاوت است. تغییرات ارتفاع شایع ترین علت این وضعیت است.
یکی از مکان هایی که بسیاری از افراد ضربه های گوش را تجربه می کنند، هنگام صعود یا فرود هواپیما است. این وضعیت گاهی اوقات به عنوان گوش هواپیما شناخته می شود. موقعیت های دیگری که ممکن است باعث ترومای گوش شود عبارتند از: غواصی، پیاده روی ، رانندگی از میان کوه ها

غواصی به عنوان یکی از علل باروترومای گوش

غواصی یک دلیل شایع برای بروز علائم باروتروما گوش است. علائم باروتروما گوش میانی در غواصان به طور خاصی رایج‌تر است، زیرا فشار زیر آب به شدت تغییر می‌کند. برای جلوگیری از باروترومای گوش، هنگام غواصی به آرامی شیرجه بزنید.

موقع غواصی و زیر آب، فشار بیشتری نسبت به سطح آب تحمل می‌کنید. ۵ متر اول شیرجه بیشترین خطر آسیب به گوش وجود دارد. علائم معمولا بلافاصله یا پس از شیرجه زدن بروز می‌نمایند.

باروترومای گوش میانی در غواصان به طور خاصی رایج‌تر است، زیرا فشار زیر آب به شدت تغییر می‌کند. این نکته رو در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از باروترومای گوش هنگام غواصی ، پایین رفتن به‌آرامی برای جلوگیری از تغییرات سریع فشار که باعث آسیب به گوش می‌شود، بسیار مهم است.

تشخیص باروتروما گوش

در حالی که باروتروما ممکن است خود به خود از بین برود، اگر علائم شما شامل درد شدید یا خونریزی از گوش باشد، باید با پزشک تماس بگیرید.

در بسیاری از مواقع می توان باروتروما را از طریق معاینه فیزیکی تشخیص داد. نگاه دقیق به داخل گوش با اتوسکوپی اغلب می تواند تغییرات پرده گوش را نشان دهد. به دلیل تغییر فشار، پرده گوش ممکن است از جایی که معمولاً باید بنشیند، کمی به سمت بیرون یا داخل فشار داده شود.

پزشک شما همچنین ممکن است هوا (دم کردن) را به داخل گوش فشار دهد تا ببیند آیا مایع یا خون در پشت پرده گوش جمع شده است یا خیر. اگر هیچ یافته قابل توجهی در معاینه فیزیکی وجود نداشته باشد، اغلب موقعیت‌هایی که گزارش می‌کنید که علائم شما را احاطه می‌کنند، سرنخ‌هایی برای تشخیص صحیح ارائه می‌دهند.

درمان علائم باروتروما گوش

  1. حرکت دادن دهان مثل مصرف قرص‌های مکیدنی ، جویدن آدامس ، خمیازه به باز شدن شیپور استاش کمک می‌ کند.
  2. اگر هنگام غواصی احساس کردید داره به گوشتان فشار می آبد ، فعالیتتان را متوقف کنید تا زمان برای تعدیل فشار فراهم شود.
  3. تمیز نگه داشتن گوش و دوری از آلودگی برای پیشگیری از هر نوع عفونتی در زمان بهبود علائم، ضروری است.
  4. مصرف دارو های ضداحتقان و یا آنتی هیستامین.

علائمی که با انجام اقدامات خود مراقبتی از بین نمی‌روند ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند تا از آسیب دائمی پرده گوش جلوگیری کند.

جدید ترین نوشته ها

بزرگسالان

اضطراب از مرگ

ترس و اضطراب از مرگ چه چیزی پیش بینی می کند که فکر مردن ما موجب اندوه شدید ، آرامش نسبی یا چیزی بین این

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب