جستجو

اختلال میسوفونیا

آنچه در این مطلب میخوانید

اختلال میسوفونیا

اختلال میسوفونیا چیست ؟ اختلال میسوفونیا (Misophonia) اختلالی است که در آن صداهای خاص واکنش های عاطفی یا فیزیولوژیکی را تحریک می کنند که برخی ممکن است با توجه به شرایط آن را غیر منطقی تلقی کنند. کسانی که میسوفونیا دارند ممکن است آن را اینگونه توصیف کنند که صدایی “شما را دیوانه می کند”. واکنش‌های آن‌ها می‌تواند از عصبانیت و آزار تا وحشت و نیاز به فرار متغیر باشد. این اختلال گاهی اوقات سندرم حساسیت صوتی انتخابی نامیده می شود.

افراد مبتلا به میسوفونیا اغلب گزارش می دهند که توسط صداهای مانند صدایی که فرد هنگام غذا خوردن، نفس کشیدن یا حتی جویدن ایجاد می کند.تحریک می شوند. صداهای نامطلوب دیگر عبارتند از: ضربه زدن به صفحه کلید یا انگشت یا صدای برف پاک کن ها.

علائم اختلال میسوفونیا

از آن جایی که اختلال میسوفونیا، ایجاد واکنش افراد به صداهایی مکرر همراه با واکنش‌های احساسی و یا پرخاشگرانه تعریف شده است، بنابر این می‌توان مهمترین نشانه آن را همان واکنش‌های نامتناسب دانست. تفاوت شنیدن صدا برای افراد عادی و مبتلایان را در همین واکنش‌ها باید جست و جو کرد.

چرا که افراد عادی به شنیدن این صداها واکنش خاصی نشان نمی‌دهند مگر آن که به صورتی بسیار گوش خراش و آزار دهنده خود را بروز دهد. اضطراب، نفرت، پرخاشگری، ناراحتی، خشم، غم و اندوه، وحشت، ترس و پریشانی نشانه ابتلای افراد دارای اختلال میسوفونیا در برابر صداهای آزار دهنده است.

جویدن آدامس، شکستن تخمه، هورت کشیدن و.. از دسته صداهایی است که مبتلایان را عصبانی کرده و موجب ایجاد احساسات منفی در آنها می‌شود. افراد حدوداً از سن ۹ سالگی احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شوند. شدت ابتلای دختران و خانم‌ها به ابتلاء به این اختلال بیشتر از آقایان است.

اختلال میسوفونیا چیست

علم مغزی میسوفونیا

یافته مهم تیم در بخشی از مغز بود که هم در خشم و هم در ادغام ورودی های بیرونی (مانند صداها) با ورودی های اندام هایی مانند قلب و ریه ها نقش دارد: قشر منزوی قدامی (AIC). با استفاده از اسکن fMRI برای اندازه گیری فعالیت مغز، محققان دریافتند که AIC در افراد مبتلا به میسوفونیا نسبت به گروه کنترل، فعالیت بسیار بیشتری را در سایر قسمت های مغز در حین صداهای محرک ایجاد می کند.

به طور خاص، بخش‌هایی از مغز که مسئول خاطرات طولانی‌مدت، ترس و سایر احساسات هستند، فعال شدند. این منطقی است، زیرا افراد مبتلا به میسوفونیا واکنش‌های احساسی قوی نسبت به صداهای رایج دارند. مهمتر از آن، نشان می دهد که این قسمت های مغز مسئول تجربه میسوفونیا هستند.

محققان همچنین از اسکن MRI کل مغز برای نقشه برداری از مغز شرکت کنندگان استفاده کردند و دریافتند که افراد مبتلا به اختلال میسوفونیا مقادیر بیشتری از میلیناسیون دارند. میلین ماده‌ای چرب است که در اطراف سلول‌های عصبی مغز می‌پیچد تا مانند عایق روی سیم، عایق الکتریکی ایجاد کند. مشخص نیست که میلین اضافی علت یا اثر میسوفونیا و تحریک آن در سایر نواحی مغز است.

همچنین مطالعه کنید : شنوایی سنجی چیست

درمان اختلال میسوفونیا

میسوفونیا در افراد سبب افزایش استرس می شود که می تواند عامل اصلی ناراحتی و آزار روانی برای فرد باشد و بر روی جنبه های مختلف زندگی فرد اثر منفی گذارد .

باید بدانیم که استرس هم در افزایش اختلال میسوفونیا موثر است ،طبیعی ست که تلاش در کاهش میزان استرس در فرد می تواند موجب کاهش عکس العمل های ناشی از میسوفونیا گردد .در ادامه به چند نکته در رابطه با کاهش میزان استرس اشاره می کنیم

ذهن خود آگاه خود را از هر زمانی آزاد کنید و خود را به زمان حال تعلق دهید .
از مدیتیشن برای آزادسازی ذهنتان استفاده کنید .
در طبیعت قدم بزنید.

عمل خلاقانه ای انجام دهید.
استحمام طولانی مدت انجام دهید.
از چای و نوشیدنی های آرامش بخش استفاده کنید.
از حرکات تمرینی برای آرامش عضلات خود استفاده کنید.

صحبت درمانی، ورزش روزانه، خواب کافی، مدیریت استرس، استراحت کافی، استفاده از عایق صدا و گوش دادن به موسیقی از دیگر درمان‌ها برای افراد مبتلا به اختلال میسوفونیا است.

جدید ترین نوشته ها

بزرگسالان

اضطراب از مرگ

ترس و اضطراب از مرگ چه چیزی پیش بینی می کند که فکر مردن ما موجب اندوه شدید ، آرامش نسبی یا چیزی بین این

ادامه مطلب
بزرگسالان

تومور عصب شنوایی

.تومور عصب شنوایی Vestibular schwannoma یا نوروم آکوستیک(acoustic neuroma) یک نوع تومور خوش خیم است. که می تواند عوارض متعددی از جمله ناشنوایی، وزوز گوش و

ادامه مطلب
بیماری های زنان

پیرگوشی چیست؟

پیرگوشی (presbycusis)  کاهش شنوایی مربوط به سن است که در اثر افزایش سن در بزرگسالان نمود پیدا می‌کند. این مشکل شنوایی، یک کاهش شنوایی حسی

ادامه مطلب
مقالات

عمل میرنگوتومی گوش چیست؟

جراحی میرنگوتومی گوش چیست؟ برای آشنایی با عمل میرنگوتومی گوش لطفا با ما همراه باشید: یکی از شایعترین بیماری های گوش عفونت گوش میانی می

ادامه مطلب