ما در این مقاله سعی داریم به شما برای شناخت مری و آگاهی از علائم سرطان مری کمک کنیم. پس با ما همراه باشید.
مری لوله توخالی و عضلانی است که غذا و مایعات را از گلو به معده منتقل می کند. دیواره مری از چندین لایه بافت از جمله غشای مخاطی، ماهیچه ای و بافت همبند تشکیل شده است.
سرطان مری از پوشش داخلی مری شروع می شود و با رشد از طریق لایه های دیگر به بیرون گسترش می یابد. علائم سرطان مری زمانی رخ میدهد که سلولهای ناحیه مری دچار جهش در DNA میشوند. جهش، رشد و تقسیم سلولها را غیرقابلکنترل میکند.
تجمع سلولهای غیرعادی در مری، تومور ایجاد میکند. رشد تومور به بافتها و ساختار پیرامون خود تجاوز خواهد کرد و سرطان به بخشهای دیگر بدن هم منتقل خواهد شد.
سرطان مری ششمین عامل شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان محسوب می شود. نرخ بروز آن در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است. در برخی از مناطق ، نرخ بالای موارد سرطان مری ممکن است با مصرف دخانیات و الکل یا عادات غذایی غلط و همچنین چاقی مرتبط باشد.
علائم سرطان مری
این سرطان در مراحل اولیه احتمالاً هیچ علائم قابل توجهی ندارد. علائم سرطان مری در جوانان و سایر ردههای سنی با پیشرفت سرطان، ممکن است به اشکال زیر پدیدار شود:
بلع دردناک یا مشکل
استفراغ خون
درد ، فشار یا سوزش قفسه سینه
کاهش وزن ناخواسته
همچنین مطالعه کنید : سینوزیت چیست ؟
سوء هاضمه و سوزش سر دل
یک توده زیر پوست
گرفتگی صدا و سرفه
آزمایش برای تشخیص سرطان مری
معاینه فیزیکی و تاریخچه سلامت: معاینه بدن برای بررسی علائم کلی سلامت، از جمله بررسی علائم بیماری، مانند توده ها ، علائم سرطان مری یا هر چیز دیگری که غیرعادی به نظر می رسد. تاریخچه ای از عادات سلامتی بیمار و بیماری ها و درمان های گذشته نیز گرفته خواهد شد.
اشعه ایکس قفسه سینه: عکس برداری با اشعه ایکس از اندام ها و استخوان های داخل قفسه سینه. اشعه ایکس نوعی پرتو انرژی است که میتواند از بدن عبور کرده و روی فیلم برود و تصویری از نواحی داخل بدن ایجاد کند.
توراکوسکوپی : آندوسکوپ از طریق یک برش در قفسه سینه قرار میگیرد تا قسمت داخلی قفسه سینه را بررسی کند و گرههای لنفاوی و سایر اندامهای قفسه سینه که ممکن است سرطان در آنها گسترش یافته باشد را جستجو کند. در طول این روش میتوان نمونهبرداری هم انجام داد
مطالعه کنید : سرطان ریه چیست؟
خطر ابتلا به سرطان مری
عواملی که باعث تحریک سلول های مری می شوند و خطر ابتلا به سرطان مری و علائم سرطان مری را افزایش می دهند، عبارتند از:
سیگار کشیدن
داشتن اختلال رفلاکس ، مانند بیماری رفلاکس معده (GERD)
در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن در محیط کار
سابقه پرتودرمانی در قفسه سینه یا شکم
داشتن یک عادت ثابت برای نوشیدن مایعات بسیار گرم
مشکل در بلع به دلیل اختلال در عملکرد اسفنکتر مری
اضافه وزن
عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات