جستجو
جستجو

دلایل بروز بیماری ام اس چیست؟

آنچه در این مطلب میخوانید

بیماری ام اس چیست ؟

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مواد چربی به نام میلین اطراف اعصاب حمله می کند و به آن آسیب می رساند.غلاف میلین یک لایه پروتئینی روی رشته های عصبی است که این امر باعث افزایش سرعت هدایت پیام‌های الکتریکی در طول تار عصبی می‌شود. میلین برای محافظت و عایق کردن اعصاب مهم است، به طوری که پیام های الکتریکی که مغز به بقیه بدن ارسال می کند، به سرعت و کارآمد حرکت کند.

سن احتمال بروز بیماری ام اس بین ۲۵ تا ۴۰ سالگی است. شیوع این بیماری در زنان دو برابر مردان است و سن شروع آن در زنان حدود ۵ سال زودتر از مردان اتفاق می‌افتد. بنابراین بیماری ام اس در مردان شیوع پایین‌تری دارد ولی ممکن است شدت آن بیشتر باشد. پس باید برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در سنین بزرگسالی ، به فکر پیشگیری از این بیماری به‌خصوص در سنین جوانی باشد؛ زیرا در اثر ابتلا، ممکن است فرد توانایی کنترل عوارض آن را نداشته باشد و زندگی وی تحت تاثیر آن قرار بگیرد. برای برسی علائم و علت این بیماری تا انتهای مقاله بیماری بیماری ام اس چیست با ما همراه باشید.

دلایل بیماری ام اس چیست

علائم بیماری ام اس

بسته به اینکه کدام قسمت از مغز، عصب بینایی یا نخاع تحت تاثیر قرار گرفته است،  علائم ام اس را می توان در قسمت های مختلف بدن تجربه کرد. برخی از علائم ام اس نامرئی هستند، به این معنی که افراد نمی توانند به وضوح ببینند که فردی در حال تجربه یک علامت است. علائم بیماری ام اس چیست ؟ علائم و نشانه های ام اس به میزان آسیب عصبی و اینکه کدام اعصاب تحت تأثیر قرار می گیرند بستگی دارد.

برخی از افراد مبتلا به ام اس شدید ممکن است توانایی راه رفتن مستقل یا اصلاً از دست بدهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است دوره های طولانی بهبودی را بدون هیچ علامت جدیدی تجربه کنند. مخچه مسئول حفظ هماهنگی عضلات است و آسیب آن باعث بروز مشکلات تعادل و هماهنگی حرکات می شود. این مسئله عدم تعادل در هنگام راه رفتن را به دنبال دارد. حتی ممکن است فرد در برداشتن اجسام کوچک با دست دچار مشکل شود. همچنین ممکن است لرزش دست نیز رخ دهد. از جمله علائم دیگر آن :

  • سوزن سوزن شدن و بی‌حسی
  • مشکلات تعادل 
  • درد و اسپاسم
  • دوبینی طولانی مدت
  • مشکلات مثانه
  • خواب رفتگی صورت، بدن یا دست‌ها و پاها
  • ضعف یا خستگی
  • سرگیجه
  • کم شنوایی
  • اختلال عملکرد جنسی

علائم ام اس و شدت آن از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. علائم همچنین می‌توانند از یک روز یا یک هفته بیایند و از بین بروند و همچنین در طول زمان به تدریج تغییر کنند. عارضه مستقیم بیماری ام اس متعدد ممکن است درد باشد. علاوه بر درد عضلانی اسکلتی در مفاصل، عضلات، تاندون ها و رباط ها، گاهی درد ناگهانی نیز دیده می شود.

علت بیماری ام اس

علت بیماری ام اس چیست ؟ علت دقیق بیماری ام اس هنوز ناشناخته است و هیچ‌کس نمی‌داند چرا سیستم ایمنی بدن به خلاف میلین حمله می‌کند و باعث آسیب دیدگی آن می‌شود. اما تصور می‌شود که ترکیبی از حساسیت ژنتیکی و علل محیطی برای شروع این بیماری ضروری است.

برخی از محققان گمان می‌کنند که حمله ایمنی توسط انواع خاصی از عفونت‌های ویروسی ایجاد می‌شود. همچنین در بررسی‌ها، مشاهده شده است که کمبود ویتامین D، چاقی ، داشتن یک بیماری خود‌ایمنی، سیگار کشیدن خطر ابتلا به ام اس را افزایش می‌دهد. طبق آمار مشخص شده حدود یک سوم افراد مبتلا به ام اس توانایی راه رفتن خود را به طور کامل از دست می‌دهند. و این بیماری طول عمر افراد را حدود شش یا هفت سال کاهش می‌دهد. مطالعاتی که علل مرگ در میان افراد مبتلا به ام اس را بررسی کرده‌اند، عفونت‌های ریوی را به عنوان عامل اصلی مرگ بیش از حد در این جمعیت نشان داده‌اند.

همچنین مطالعه کنید : راه های پیشگیری از سنگ کلیه

انواع بیماری ام اس

انواع ام اس

به MS بیماری خودایمنی هم گفته می شود چون در بیماری ام اس این میلین آسیب می بیند. میلین توسط سلول های ایمنی خود بدن هدف قرار گرفته و تخریب می شود. ام اس به جند دسته تقسیم میشود هر کدام از این دسته ها دوره های درمانی متفاوتی خواهند داشت :

  1. عود کننده و فروکش یابنده
  2. پیشرونده اولیه
  3. پیشرونده ثانویه

عود کننده و فروکش یابنده : شامل یک دوره عود کننده و یک دوره بهبود است. در دوره عود که حمله شدیدتری به میلین ها صورت مبگبرد درنتیجه شدت علائم بیشتر می شود. در دوره بهبود بدن به مرور بخشی از میلین های که حمله شده و آسیب دیده در مرحله عود را ترمیم می کند و علائم و مشکلات کمتر می شوند.

پیشرونده اولیه : در این دوره از زمان شروع آن به آرامی و به طور مداوم پیشرفت می کند. علائم کاهش نمیابد و به همان شدت ادامه میابد و دوره های بهبودی وجود ندارد. علائم ومشکلات بیمار نه یکباره بلکه به مروراتفاق می افتند. این علائم بسیار آهسته پیش می رود. تشخیص عود کننده و فروکش یابنده و پیشرونده اولیه از یکدیگر فقط بر اساس شرح حالی که از بیمار گرفته میشود ، و وجود یا عدم وجود عودها و حملات در گذشته انجام می‌شود. در حدود ۹ درصد بیماران از نوع پیشرونده اولیه هستند. این نوع معمولا در حدود سن ۴۰ سالگی آغاز می شود.

پیشرونده ثانویه : این نوع از ام اس معمولا در ابتدا خود را بصورت عودکننده فروکش کننده نشان می‌دهد اما بعد از چند حمله یا عود معمولاً حمله‌ای رخ نمی‌دهد و بیماری به تدریج پیشرفت می‌کند. علائم در همان میزان شدت بدون کاهش می ماند و دوره های بهبودی وجود ندارد. به طور کلی ۳۱ درصد بیماران دوره پیشرونده ثانویه را تجربه می کنند.

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

نکاتی در مورد عمل زیبایی لابیاپلاستی
بیماری های زنان

آشنایی با عمل زیبایی لابیا پلاستی

یکی از متداول‌ترین جراحی‌های زیبایی، عمل زیبایی لابیاپلاستی است که به کاهش اندازه لابیا مینور یا فلپ‌های پوستی در دو طرف دهانه واژن می‌پردازد. این

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :