جستجو
جستجو

سوت کشیدن گوش

آنچه در این مطلب میخوانید

همانطور که می‌دانید سوت کشیدن گوش چیزی است که ممکن است برای بسیاری از افراد رخ دهد. سوت کشیدن گوش یا صدای زنگ در گوش در بخش داخلی گوش شما شروع می‌شود. بیشتر اوقات، در اثر آسیب یا از بین رفتن سلول‌های حسی در حلزون یا گوش داخلی ایجاد می‌شود.

سوت کشیدن گوش به شنیدن صدایی آزاردهنده در یک یا هر دو گوش گفته می شود که منبع خارجی ندارد و فرکانس های متفاوتی مانند زنگ زدن، صدای باد، غرش، سوت و … دارد.

سوت کشیدن گوش

اکثر افرادی که وزوز گوش یا سوت کشیدن گوش را دارند، وزوز گوش ذهنی دارند، یعنی وزوز گوشی که فقط شما می توانید آن را بشنوید. صداهای وزوز گوش ممکن است از یک غرش کم تا یک جیغ بلند متفاوت باشد و ممکن است آن را در یک یا هر دو گوش بشنوید.

در برخی موارد، صدا می تواند آنقدر بلند باشد که در توانایی شما برای تمرکز یا شنیدن صدای خارجی اختلال ایجاد کند. وزوز گوش ممکن است همیشه وجود داشته باشد، یا ممکن است به صورت موقتی باشد.

سوت کشیدن گوش

علل شایع سوت کشیدن گوش

در بسیاری از افراد، علت سوت کشیدن گوش به دلیل یکی از موارد زیر ایجاد می شود:

از دست دادن شنوایی:

سلول های مویی ظریف و ریز در گوش داخلی شما (حلزون گوش) وجود دارد که با دریافت امواج صوتی گوش حرکت می کنند. این حرکت سیگنال های الکتریکی را در امتداد عصب از گوش تا مغز شما (عصب شنوایی) تحریک می کند. مغز شما این سیگنال ها را به صدا تفسیر می کند.

اگر موهای داخل گوش داخلی شما خم شده یا شکسته باشد – این اتفاق با افزایش سن یا زمانی که شما مرتباً در معرض صداهای بلند هستید رخ می دهد – می توانند تکانه های الکتریکی تصادفی را به مغز شما نشت کنند و باعث وزوز گوش شوند.

سوت کشیدن گوش

عفونت گوش یا انسداد مجرای گوش:

مجرای گوش شما ممکن است با عفونت گوش، جرم گوش، کثیفی یا سایر مواد خارجی مسدود شود. انسداد می تواند فشار را در گوش شما تغییر دهد و باعث وزوز گوش شود.

آسیب های سر یا گردن:

ضربه به سر یا گردن می تواند بر گوش داخلی، اعصاب شنوایی یا عملکرد مغز مرتبط با شنوایی تأثیر بگذارد. چنین آسیب هایی معمولاً فقط در یک گوش باعث وزوز گوش می شوند.

سوت کشیدن گوش در ۲ آبان ۱۴۰۳

داروها :

تعدادی از داروها ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن وزوز گوش شوند. به طور کلی، هر چه دوز این داروها بیشتر باشد، وزوز گوش بدتر می شود. اغلب با قطع مصرف این داروها صدای ناخواسته ناپدید می شود.

داروهایی که باعث وزوز گوش می شوند عبارتند از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و برخی آنتی بیوتیک ها، داروهای سرطان، قرص های آب (ادرار آورها)، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد افسردگی

بیماری منیر :

وزوز گوش یا سوت کشیدن گوش می تواند نشانه اولیه بیماری منییر باشد، یک اختلال گوش داخلی که ممکن است به دلیل فشار غیر طبیعی مایع گوش داخلی ایجاد شود.

سوت کشیدن گوش

اختلال عملکرد شیپور استاش:

در این شرایط، لوله ای که گوش میانی را به گلوی فوقانی متصل می کند، همیشه منبسط می شود، که می تواند باعث احساس گرفتگی گوش شود.

اسپاسم عضلانی در گوش داخلی :

ماهیچه های گوش داخلی می توانند منقبض شوند (اسپاسم). که می تواند علت سوت کشیدن گوش (وزوز گوش) ، کاهش شنوایی و احساس پری گوش شود. این حالت گاهی اوقات بدون هیچ دلیل قابل توضیحی اتفاق می افتد، اما همچنین می تواند ناشی از بیماری های عصبی، از جمله ام اس باشد.

سوت کشیدن گوش در ۲ آبان ۱۴۰۳

اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ):

مشکلات مربوط به TMJ، مفصل هر طرف سر در جلوی گوش، جایی که استخوان فک پایین به جمجمه می رسد، می تواند باعث وزوز گوش شود.

نوروم آکوستیک یا سایر تومورهای سر و گردن :  نوروم آکوستیک یک تومور غیر سرطانی (خوش خیم) است که روی عصب جمجمه‌ای که از مغز به گوش داخلی شما می‌رود ایجاد می‌شود و تعادل و شنوایی را کنترل می‌کند. سایر تومورهای سر، گردن یا مغز نیز می توانند باعث وزوز گوش شوند.

اگر سوت کشیدن گوش به مدت چند هفته ادامه داشته باشد، توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه کنید. هرچه سن انسان بیشتر شود، احتمال تجربه‌ی سوت کشیدن گوش نیز افزایش می‌یابد. اغلب اوقات این مسئله جدی نیست ولی ممکن است در زندگی شما تاثیر بگذارد. بنابراین برای اطمینان خاطر بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

0 0 رای
امتیاز مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاهات

تبلیغات :

نکاتی در مورد عمل زیبایی لابیاپلاستی
بیماری های زنان

آشنایی با عمل زیبایی لابیا پلاستی

یکی از متداول‌ترین جراحی‌های زیبایی، عمل زیبایی لابیاپلاستی است که به کاهش اندازه لابیا مینور یا فلپ‌های پوستی در دو طرف دهانه واژن می‌پردازد. این

ادامه مطلب

جدید ترین نوشته ها

تبلیغات :