فشار خون بالا چیست
فشار خون بالا چیست ؟ یک بیماری شایع در زنان و مردان است که در آن فشار طولانی مدت خون به دیواره های شریان زیاد است. که در نهایت ممکن است باعث مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی شود. فشار خون با ۲ عامل جریان خون در شریان ها تعیین می کند : ۱- با مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند. ۲- میزان مقاومت در برابر جریان خون. هر چه قلب شما خون بیشتری پمپاژ کند و شریان های شما باریک تر باشد، فشار خون شما بالاتر می رود. در صورتی که فشار خون اندازه گیری شده، مرتبا بیشتر از ۱۴۰ (فشار سیستولیک) به روی ۹۰ (فشار دیاستولیک) باشد، فرد به فشار خون بالا یا هایپرتنشن مبتلا شده است. فشار خون بالای ۱۲۰/۱۸۰ بسیار بالا و خطرناک است و فورا به اقدامات پزشکی نیاز دارد.
تشخیص زودهنگام مهم است ، فشار خون بالا کنترل نشده خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی مثل حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد. چک کردن منظم فشار خون می تواند به شما و پزشک در تشخیص زودهنگام تغییرات کمک کند. در صورت افزایش فشار خون، ممکن است پزشک برای ارزیابی اینکه آیا این مقدار بالا میماند یا به سطح نرمال باز میگردد، تا چند هفته فشار خون را چک کند. تقریباً یک سوم افرادی که فشار خون بالا دارند، از بیماری خود خبر ندارند. چرا که فشار خون بالا تا زمانی که خیلی شدید نباشد، هیچ علامتی ندارد.
انواع فشار خون
فشار خون اولیه
برای بیشتر بزرگسالان ، این نوع فشار خون بالا که فشار خون اولیه نامیده می شود، به تدریج در طی سالیان متمادی ایجاد می شود. محققان هنوز نمی دانند چه مکانیسم هایی موجب افزایش تدریجی فشار خون می شوند . در صورت تشخیص توسط پرشک، تغییر سبک زندگی ممکن است به کاهش آن کمک کند.
اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی نباشد، و یا این دست از اقدامات اثرگذار نباشد، ممکن است پزشک دارو تجویز کند.
فشار خون ثانویه
در مقاله فشار خون بالا چیست اشاره می شود برخی از افراد به دلیل یک بیماری زمینه ای فشار خون بالا دارند. این نوع فشار خون بالا که فشار خون ثانویه نامیده می شود، به طور ناگهانی ظاهر شود و باعث افزایش فشار خون نسبت به فشار خون اولیه شود. بیماری هایی که می تواند در بروز این نوع فشار خون نقش داشته باشد :
عوارض جانبی داروها
مشکلات تیروئید مثل کم کاری تیروئید
مشکلات غده آدرنال
سوء مصرف الکل
علائم فشار خون بالا
فشار خون بالا چیست دارای نشانه های زیر است :
- سردردهای شدید
- خون دماغ
- درد قفسه سینه
- بیماری مزمن کلیوی
- احساس تپش در سینه، گردن یا گوش
- نارسایی قلبی
- خستگی یا گیجی
- ضربان قلب نامنظم
- مشکلات بینایی
- مشکل در تنفس
- خون در ادرار